APS-Microstroom

Microstroom-Methodiek is een effectieve manier voor pijnbestrijding. Pijn is een signaal van het lichaam dat er iets niet klopt. Als de pijn chronisch wordt zoals bijvoorbeeld bij reuma of migraine, verliest dit signaal zijn oorspronkelijke functie en wordt het alleen nog maar als lastig en vermoeiend ervaren.

Wat gebeurt er in je lichaam als je pijn voelt?
In de huid en spieren bevinden zich zenuwcellen die bij verwonding of ontstekingen seintjes (actiepotentialen) naar de hersenen sturen. De hersenen reageren hierop met het vrijmaken van neurotransmitters die de pijn verminderen en ontstekingen tegengaan. Tussen al deze neurotransmitters moet een bepaald evenwicht bestaan om te zorgen dat het lichaam gezond blijft.

Hoe werkt Microstroom?

De Microstroom bootst de actiepotentialen na in dezelfde vorm en frequentie als de natuurlijke actiepotentialen in de menselijke zenuwcellen. Hierdoor gaat de zenuwcel zich activeren en wordt de aanmaak van verschillende neurohormonen / endorfines (natuurlijke pijnstillers) op gang gebracht. Een heel belangrijk effect is dat de ATP-produktie met ongeveer 500% tot 800% omhoog gaat. Microstroom-Methodiek helpt blokkades op te heffen en de doorbloeding te verbeteren. Het zelfgenezend vermogen wordt op gang gebracht en de “(pijn)cirkel” kan worden doorbroken.

Bij welke klachten kan Microstroom helpen?

Pijn t.g.v. Reuma, Artritis, Ziekte van Bechterev, Fibromyalgie, MS  ( Multiple Sclerose), ME (chronische vermoeidheid), Artrose en Osteo-artritis, Carpaal-tunnel syndroom, Posttraumatische dystrofie, Ontstekingen, Psoriasis, Darmklachten (bijv. spastische darm), Spanningshoofdpijn en Migraine, Rugpijn en Ischias, Whiplash, Depressies, Slaapstoornissen.

Hoe ziet een behandeling er uit?
Een behandeling met Microstroom is een prettige, niet pijnlijke behandeling. Het Microstroom signaal zal middels speciale kleefelektroden op bepaalde plaatsen op het lichaam overgebracht worden, zodat het signaal door de getraumatiseerde plek gevoerd wordt. Zo wordt er lokaal extra aandacht gevestigd op herstel. De behandeling duurt gemiddeld 50 minuten.

Effecten van de APS-Microstroom-Methodiek kunnen zijn: