Energetische Behandeling

Doordat complementaire geneeswijzen de laatste jaren meer in de belangstelling zijn komen te staan, wordt een magnetiseur of energetisch werker niet meer zo vreemd gevonden. Magnetiseren heeft niets te maken met spiritisme of occulte zaken. Het is gebaseerd op natuurkundige wetmatigheden. Alles wat leeft en alle materie die op aarde bestaat heeft een uitstraling. Deze zeer fijne vorm van energie doet zich voor als de kleuren van de regenboog.

Er zijn mensen die deze energie kunnen zien, voelen, horen en/of ruiken. Deze mensen noemt men dan helderziend, heldervoelend, helderhorend of helderruikend. Er zijn veel mensen die dergelijke talenten hebben meegekregen. Jammer genoeg worden deze talenten vaak niet verder ontwikkeld of zelfs niet eens herkend.

De magnetiseur voelt, ziet of ruikt deze uitstraling, de aura genoemd, zodat het klachtenbeeld hem al snel duidelijk is. Hij gaat de pijnlijke of aangedane plek nu met zijn handen magnetiseren. Meestal voelen deze plekken koud aan, maar door het magnetiseren gaan ze warm aanvoelen en stroomt de aanwezige energie weer door. Klachten kunnen daardoor verminderen of zelfs verdwijnen.

  • je ervaart rust en balans

  • pijn, verdriet en angsten zijn verzacht of verdwenen (dit kan wel wat tijd in beslag nemen!)

  • je hebt meer inzicht in hoe jouw leven je heeft gemaakt tot wie je nu bent en je kan daar stappen door maken,

  • in relaties kan je beter grenzen stellen en je hebt een stuk verwerking doorgemaakt van verlies en/of strijd

  • er heeft een genezing plaatsgevonden van fysieke, emotionele en/of mentale uitdagingen

  • je voelt jezelf “lichter” alsof je ballast hebt losgelaten.

  • je staat positiever in je leven en weet dat jij ertoe doet en dat je goed bent zoals je bent

  • je bent in staat jouw leven zelf richting te geven en je voelt je daarin “gedragen” door een nieuw WETEN.

Een gemiddelde behandeling duurt ongeveer een half uur, maar er wordt altijd een uur gereserveerd.

Wil je graag meer ontspannen en vanuit vertrouwen leven? Je energiek en fit voelen? Minder last hebben van emotionele- en mentale klachten? Iedereen wil graag innerlijke rust ervaren, zich vrij voelen en in zijn kracht staan, maar hoe doe je dat nou? Energetische therapie kan je hierin ondersteunen en de weg wijzen. Wat houdt energetische therapie nou precies in? Wanneer kies je voor zo’n behandeling? En niet onbelangrijk: wat doet een energetisch therapeut?

Wat is energetische therapie?

Voor beantwoording van de vraag: wat doet een energetisch therapeut, eerst wat meer over energetische therapie. Dat is een oeroude natuurlijke behandelmethode die simpel gezegd universele energie gebruikt om je gezond te maken of te houden. Je kent het vast wel; als je je stoot, wrijf je met je hand over de pijnlijke plek. Heb je hoofdpijn, dan leg je automatisch je hand op je hoofd. Door de aanraking draag je warmte en energie over en dat verlicht je pijn. Wat je dus eigenlijk doet is het zelfhelende vermogen van je lichaam stimuleren. Energetische therapie werkt hier ook mee.

De gedachte achter energetische therapie is dat alles energie is. Alles wat leeft, denk aan de dieren, planten en natuurlijk ook de mens, bestaat uit levensenergie. Levensenergie is het fundament van het leven en de basis van gezondheid. Voor een goede balans en een gezond lichaam is energie die onbelemmerd kan stromen dan ook onontbeerlijk. Een energetisch therapeut begeleidt je om de energie weer te laten stromen, zodat je je weer gezond voelt en vitaliteit ervaart.

Wat doet een energetisch therapeut nu precies?

Een energetisch therapeut werkt vanuit holistische filosofie. De focus ligt niet op het behandelen van de ervaren symptomen, maar er wordt naar de mens in z’n totaliteit gekeken. Dus zowel je mentale, fysieke als emotionele en spirituele gesteldheid wordt in ogenschouw genomen. Immers, mentale of emotionele problemen kunnen invloed hebben op je lichaam en omgekeerd kunnen fysieke klachten van invloed zijn op je emotionele en mentale gesteldheid.

Tijdens een energetische behandeling stemt een energetisch therapeut zich middels het 3e oog af op de energiecentra, chakra’s genoemd. Ook stemt de therapeut zich af op het energie- of auraveld om de cliënt heen. Deze is voelbaar met de handen en/of zichtbaar via waarneming.

Op deze manier komen verstoringen en blokkades aan het licht, net als energiecentra waar de energie vrij stroomt. Door dieper contact te maken aan de energie centra die aandacht nodig hebben, en hierover het gesprek aan te gaan met de cliënt, komt er bij de cliënt een bewustzijn proces op gang. De inzichten brengen samen met de healing energie in beweging. Het gevolg is dat gezonde energie weer door je lichaam kan stromen en het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd.

Een energetisch therapeut kan je behandelen via de handen door bijvoorbeeld handoplegging of door met healing in beweging te brengen. Daarnaast wordt de behandeling gecombineerd met een gesprek zodat ook de bron van een klacht helder wordt. Ook kun je oefeningen voor thuis meekrijgen die je vitaliteit ondersteunen en je algehele energie versterken zodat je weer in balans komt.

Het is ook mogelijk om via een foto een energetische behandeling te krijgen.

Welke klachten behandelt een energetisch therapeut?

Werk dat een energetisch therapeut doet, is geschikt voor iedereen. Zo kunnen zowel kinderen als volwassenen zich door een professioneel energietherapeut laten behandelen. Klachten en/of aandoeningen waarbij energetische therapie uitkomst biedt, kunnen met je lichamelijke gezondheid, je mentale welzijn of je emotionele gesteldheid te maken hebben. Je kunt onder andere met hoofd- en rugpijn bij een energetisch therapeut terecht. Maar, ook als je kampt met bijvoorbeeld stress, lusteloosheid, slaapproblemen, angst en depressie of chronische aandoeningen.

Ook mensen die moeite hebben om goed met hun hooggevoeligheid om te gaan, kunnen bij een energetisch therapeut terecht. Het scheiden van energie, wat van jou is en wat van de ander, helpt veel HSPers om zich thuis te voelen bij zichzelf. Daarnaast kan een energetisch therapeut je begeleiden bij levensvragen of ondersteuning bij rouw- en verliesverwerking. En tot slot: ook wanneer je fysiek gezond bent maar zoekt naar meer rust en ontspanning, kan een energetisch therapeut je daarin bijstaan.

Een energetisch therapeut laat je energie weer stromen

Kortom, wat doet een energetisch therapeut? Dat is je energiesysteem in balans brengen en het zelfgenezend vermogen van je lichaam activeren waardoor de energie weer vrij door je lichaam kan stromen. Hierdoor kom je weer in je kracht te staan, krijg je de regie over je vitaliteit terug en kun je genieten van al het moois wat het leven te brengen heeft.

Praktijkinformatie

Ma – Do 10:00 – 17:00

06-46736414 ( Klaas )

06-22677520 ( Annelies )

Tarief: € 47,50 per 30 minuten

Betaling contant

Praktijklocatie

Maak hier een Afspraak

Meer weten ? Neem dan vrijblijvend contact op.